De coaltitie van Roosendaal wordt gevormd door VVD (5 zetels), CDA (5 zetels) en SP (5 zetels), andere fracties in Roosendaal zijn: Roosendaalse lijst (9 zetels), Vrije Liberale Partij (4 zetels), D66 (2 zetels), PvdA (2 zetels) en GroenLinks (1 zetel).

Ook verkiesbaar in Roosendaal zijn: Pleidooi voor Cultuur (PVL) lijst 10 en de ChristenUnie lijst 11.

13 maart is er een vanaf 19.00 een debat-avond over het softdrugsbeleid in Roosendaal, zie voor meer info: https://www.ad.nl/roosendaal/informatieavond-en-debat-over-veiligheid-en-drugsoverlast-in-roosendaal 
En kijk terug via de archief-stream: https://www.jacwezenbeek.nl/veiligheid-en-drugsoverlast-deel-1-debat/ 

Zondag 4 februari was er een NPO Radio 1 uitzending ‘Standpunt' over de drugsoverlast in Roosendaal met een discussie tussen D66 en CDA of er weer een coffeeshop in Roosendaal moet komen en over de regulering van de wietteelt; om terug luisteren: https://www.nporadio1.nl/kwesties/onderwerpen/443197-oplossing-gezocht-drugsoverlast-in-roosendaal-eindhoven

In Roosendaal bracht 45,68% van de 61947 z'n stem uit, waarbij de zetelverdeling na 21 maart 2018 er als volgt uit ziet in Roosendaal: 
Roosendaalse lijst (8 zetels), Vrije Liberale Partij (6 zetels), VVD (5 zetels), CDA (4 zetels), GroenLinks (3 zetels), SP (3 zetels), D66 (2 zetels), PvdA (2 zetels) en ChristenUnie + Nieuwe Democraten (elk een zetel). 


 

 

Lijst 1

Het sluiten van de coffeeshops te sluiten heeft een enorm positieve invloed gehad op de overlast in het Centrum. Die mogen daar ook nooit meer terugkeren. Uit de bewoners enquête blijkt dat de drugsoverlast die onze inwoners in wijken dorpen wordt ervaren verder is toegenomen.

Lees meer...

Lijst 2

Alle vormen van drugs zijn schadelijk voor de gezondheid. Het CDA is dan ook fel tegen de legalisering van (soft)drugs. De coffeeshops blijven dicht en de lucratieve handel op straat moet streng worden aangepakt.

Lees meer...

Lijst 3

Realistisch softdrugsbeleid, waarin we experimenteren met gereguleerde wietteelt en gaan voor legalisatie. We willen een gereguleerd afgiftepunt voor softdrugs om de overlast in de wijken tegen te gaan.

Lees meer...

Lijst 4

Leegstaande agrarische bedrijven vormen een potentieel risico voor drugscriminaliteit. Afgelegen schuren en loodsen zijn erg in trek bij criminele organisaties voor de wietteelt. Ook hier telt: controle en handhaving is hard nodig!

Lees meer...

Lijst 5

Sinds de sluiting van de coffeeshops in de gemeente Roosendaal zien de veiligheidscijfers er beter uit. We weren meer dan twee miljoen drugstoeristen per jaar. Helaas is de straathandel niet helemaal verdwenen. Dat is ook onmogelijk, of je nu wel of niet voorstander bent van gedoogbeleid.

Lees meer...

Lijst 7 

De drugsoverlast is ook een aandachtspunt in Roosendaal. Uit de Veiligheidsmonitor van het CBS zei één op de acht inwoners van Roosendaal veel overlast te ervaren van drugsgebruik of drugshandel in de buurt. De PvdA pleit al jaren voor een drugsbeleid waarin een balans wordt gevonden tussen preventie en repressie. Zeker gelet op de overlast en toenemende criminaliteit gepaard gaande met de illegale teelt van wiet, is het noodzaak om een andere aanpak in Roosendaal te hanteren.

Lees meer...

Lijst 9

Geen softdrugsparagraaf bij Groen Links Roosendaal 

Landelijke Groen Links softdrugsparagraaf:
Groen Links wil teelt en handel van softdrugs legaliseren. Op die manier neemt de drugscriminaliteit af en neemt de controle op handel en kwaliteit van softdrugs toe. Nu wordt bezit en gebruik nog gedoogd, terwijl teelt en handel strafbaar zijn. Dat is een scheve situatie.

Lees meer...
Dit is alles