Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot heeft 45 raadsleden, afkomstig van 11 politieke partijen. De coalitie in Tilburg wordt gevormd door D66 (9 zetels), SP (6 zetels), CDA (6 zetels) en GroenLinks (4 zetels).
Verder bestaat de Tilburgse gemeenteraad uit Lijst Smolders (5 zetels), VVD (5 zetels), PvdA (5 zetels), TVP, Voor Tilburg, VSP, OPA, Lokaal Tilburg die elk 1 zetel hebben.

Ook verkiesbaar in Tilburg: 

Voor Tilburg lijst 8
Verenigde Senioren Partij Tilburg lijst 9
OPA lijst 10
50PLUS lijst 11
Links Offensief lijst 12
Burgerinitiatief Tilburg lijst 13
Lokaal Tilburg lijst 14

Luister terug uitzending gemist "De peling van Thijs' NPO Radio 1 van 12 maart met fractievoorzitter CDA Tilburg, Sybrand Buma en Minister Grapperhaus over oa experiment regulering wietteelt: https://www.nporadio1.nl/dit-is-de-dag/uitzendingen 

Bijzonderheid: In Tilburg geldt voor de thuiskweek van medicinale cannabis vanaf september 2016 een ‘Tilburgs kweekconvenant’, zie voor meer info: https://www.reguleren.com/andere_modellen/tilburgs_kweekconvenant.html 

Vanaf 1 maart 2018 is buitenlander weer welkom in Tilburgse coffeeshops, BD, 21-2-2018: https://www.bd.nl/tilburg-e-o/buitenlander-is-vanaf-maart-weer-welkom-in-tilburgse-coffeeshops~afef0c3f/  

De uitslag van de verkiezingen van 21 maart 2018 voor Tilburg is als volgt: Lijst Smolders 10 zetels, D66 9 zetels, VVD 6 zetels, Groen Links 6 zetels, CDA 4 zetels, SP 4 zetels, PvdA 2 zetels en 50plus 2 zetels, lokaal tilburg en voor tilburg hebben elk een zetel. 

Lijst 1

1 maart start proefperiode loslaten ingezetenencriterium in Tilburg gedurende een half jaar

Lees meer...

Lijst 2

De SP Tilburg is voorstander van gereguleerde wietteelt en wil dat Tilburg dit gaat regelen. Aan de vreemde situatie dat het gedoogd wordt dat coffeeshops softdrugs mogen verkopen, maar het niet geteeld mag worden, moet een einde komen. Legalisering van softdrugs heeft grote voordelen. Er kunnen eisen en beperkingen van de teelt worden gesteld.

Lees meer...

Lijst 3

Het gedoogbeleid m.b.t. softdrugs is nu een dusdanige puinhoop dat je softdrugs (wiet/cannabis) moet gaan legaliseren en reguleren. 

Lees meer...

Lijst 4

In Brabant wordt veel geld verdiend in de drugshandel. Zwakkeren in onze samenleving worden misbruikt bij het produceren en vervoeren van deze drugs. Mensen met weinig geld worden verleid om hun woonruimte beschikbaar te stellen. Eenmaal in de greep van de onderwereld is ontsnappen moeilijk. In de afgelopen jaren heeft de gemeente Tilburg zich ingezet voor een harde aanpak van deze criminaliteit. Wij willen dat de gemeente deze lijn verder doorzet.

Lees meer...

Lijst 5

Coffeeshops veroorzaken veel overlast in de buurten en wijken, maar ook wietgerelateerde criminaliteit veroorzaken veel onveiligheid en criminele activiteiten. Het gebruik van cannabis moet zoveel mogelijk worden ontmoedigd. In ons land, maar ook in onze gemeente is een te hoge tolerantie en worden negatieve effecten gebagatelliseerd.

Lees meer...

Lijst 6

Wietzolders en drugslabs vormen een gevaar voor de volksgezondheid en hebben invloed op de leefbaarheid. Veiligheid is een voorwaarde voor een goed bestaan. PvdA Tilburg zet in op een stevige aanpak met nog meer oog voor preventie. Het ronselen van scholieren voor het snelle geld moet een halt worden toegeroepen. Tegenover patsers stellen we rolmodellen.

Lees meer...
Dit is alles