CDA (5 zetels), ChristenUnie (4 zetels), PvdA (4 zetels) en Gemeentebelangen Stadskanaal (2 zetels) vormen de coalitie in de gemeente Stadskanaal. De overige partijen zijn: SP (5 zetels), VVD, D66 en Fractie Mellies met elk 1 zetel.

Uitslag 21 maart 2018: CDA en ChristenUnie met 5 zetels, SP 4 zetels, PvdA 3 zetels, GBS 2 zetels, VVD, D66 en LokaalBetrokken met elk een zetel.

Lijst 1

Geen softdrugsparagraaf bij CDA Stadskanaal. Landelijk standpunt: Het CDA wil de koffieshops sluiten. Omdat het overgrote deel van de in Nederland geproduceerde softdrugs bestemd is voor de export, biedt legalisering geen enkele oplossing.

Lees meer...

Lijst 3

Verslavingen houden mensen in de greep. Wij willen dat iedereen vrij kan zijn. Daarom moet hulpverlening op orde zijn, maar vooral ook preventie en aanpak van drugs en overmatig alcoholgebruik. Softdrugs is niet onschuldig, en daarom zijn wij geen voorstander van experimenten met wietteelt door de gemeente. 

Lees meer...

Lijst 4 

Geen softdrugsparagraaf bij PvdA Stadskanaal

Via landelijke PvdA-site: Ons softdrugsbeleid vraagt een realistische koers. Het huidige softdrugsbeleid, waarbij de verkoop van softdrugs wordt gedoogd maar de wietteelt verboden is, werkt criminaliteit in de hand. In ons verkiezingsprogramma zeggen we daarom dat wietteelt legaal moet worden.

Lees meer...

Lijst 6

Vergunningen worden geweigerd of ingetrokken als deze misbruikt worden voor het faciliteren van criminele activiteiten. De gemeente maakt actief gebruik maken van de mogelijkheden die de wet BIBOB (bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) hiervoor geeft. Verder geen aparte softdrugsparagraaf.

Lees meer...

Lijst 7

Geen softdrugsparagraaf bij D66 Stadskanaal. Info via landelijke site: Een van de belangrijkste redenen waarom D66 de teelt en verkoop wil reguleren, is het beperken van de gezondheidsrisico’s. Door te reguleren kan de overheid toezicht houden op het productieproces en voorkomen dat er gevaarlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt of andere schadelijke stoffen worden toegevoegd. Op deze manier kan de bescherming van de volksgezondheid van bijna een half miljoen consumenten gewaarborgd worden.

Lees meer...
Dit is alles