Samenstelling huidige gemeenteraad
Op dit moment heeft de gemeenteraad in Eindhoven 45 zetels bestaand uit 11 fracties en vormen PvdA (8 zetels), D66 (7 zetels), SP (5 zetels) en GroenLinks (4 zetels) de coalitie, die samen 24 zetels hebben. De overige fracties in de gemeenteraad van Eindhoven zijn VVD (6 zetels), Ouderenappel (5 zetels), CDA (4 zetels), Leefbaar Eindhoven (2 zetels), Brede beweging LinksOm (2 zetels), en Lijst Pim Fortuyn en de ChristenUnie die elk 1 zetel hebben.
 

Verkiezingsuitslag Eindhoven van 21 maart 2018: VVD en GroenLinks 7 zetels, PvdA, D66 en CDA met 6 zetels, SP 4 zerels, Ouderenappel, LPF en 50Plus met 2 zetels en tot slot hebben DENK, Leefbaar en ChristenUnie elk een zetel. 

Ook verkiesbaar in Eindhoven waren:
Forum 0veertig lijst 12
Stratums Belang lijst 13
Blanco lijst J. Vlemix lijst 15

Politieke Avond Eindhoven 15 maart 2017

Op 15 maart 2018 organiseerde de Vereniging van Coffeeshops in Eindhoven (VCE) een speciale verkiezingsavond waarbij cannabis en het het coffeeshopbeleid prominent op de agenda stonden en de kandidaten van de politieke partijen voor de nieuwe gemeenteraad kritisch werden bevraagd over hun standpunten over cannabis en coffeeshopbeleid.

Live-uitzendingen
Er werden ook livebeelden uitgezonden via de VCE-website www.vce-eindhoven.nl, die in de bij de VCE aangesloten coffeeshops te zien waren. De livestream was tevens te volgen via de homepage van www.cannabis-kieswijzer.nl

Kijk terug!
Hieronder kun je het gehele debat terugkijken.
 
 
 

In 2013 heeft de VCE ook een reguleerplan: 'Cooperatieve stadstuin Eindhoven' geschreven die naar de gemeenteraad gestuurd is, zie: https://www.reguleren.com/andere_modellen/cooperatieve_stadstuin.html

Lijst 1

De PvdA in Eindhoven wil meedoen aan een pilot voor reguliere wietkweek om de aanvoer naar de coffeeshops te reguleren.
Goede voorlichting aan schooljeugd over gebruik van drugs en alcohol 

Lees meer...

Lijst 2

Roken en drugs worden ontmoedigd door goede voorlichting vanaf jonge leeftijd en roken in de openbare ruimte verder terug te dringen. Softdrugs worden gelegaliseerd en gereguleerd. 

Lees meer...

Lijst 3

De drugscriminaliteit, vooral de productie van (soft)drugs, is veel te groot geworden. De SP pleit al jaren voor legalisering van de teelt van softdrugs.

Lees meer...

Lijst 4

De VVD heeft er geen probleem mee als de eigen inwoners een jointje willen roken, mits zij geen overlast veroorzaken voor hun omgeving. Het wordt tijd dat regio-gemeenten hun verantwoordelijkheid nemen door ook in hun gemeente coffeeshops toe te staan zodat er minder coffeeshops in Eindhoven kunnen komen wat de beheersbaarheid ten goede komt.

Lees meer...

Lijst 5

Harde aanpak van overlastveroorzakers in woonwijken en van overlast gevende panden. Verder geen expliciete softdrugsparagraaf.

Lees meer...

Lijst 6

Illegale handel in drugs en straatverkoop dient hard aangepakt te worden. Ook de bedreigingen en intimidatie door criminelen in wijken pakken we hard aan. Geld en goederen die door criminelen zijn verdiend met drugs worden afgepakt en teruggegeven aan de maatschappij. 

Lees meer...

Lijst 7

Geen Groen Links Eindhoven softdrugsparagraaf.

Landelijke Groen Links softdrugsparagraaf:
Groen Links wil teelt en handel van softdrugs legaliseren. Op die manier neemt de drugscriminaliteit af en neemt de controle op handel en kwaliteit van softdrugs toe. Nu wordt bezit en gebruik nog gedoogd, terwijl teelt en handel strafbaar zijn. Dat is een scheve situatie.

Lees meer...

Lijst 10

De ChristenUnie wil de aanwezigheid van coffeeshops en het gebruik van drugs en alcohol actief tegengaan en streng optreden bij overlast. Signalen uit de buurt moeten hierbij zwaar wegen. De gemeente moet bij aanwezige coffeeshops actief handhaven op de landelijk vastgestelde criteria.

Lees meer...
Laad Meer