De coalitie van Den Bosch bestaat uit D66, Rosmalens Belang, VVD, CDA. 39 raadszetels in Den Bosch zijn als volgt over 11 fracties verdeeld: D66 (5 zetels), VVD (5 zetels), CDA (5 zetels), Bosch Belang (5 zetels), Rosmalens Belang (4 zetels), PvdA (4 zetels), SP (3 zetels), Bossche Volkspartij (3 zetels), GroenLinks (3 zetels), De Bossche Groenen (1 zetel) en Gewoon ge-DREVEN (1 zetel).

Uitslag van 21 maart 2018: VVD en D66 met 5 zetels, GroenLinks en CDA met 4 zetels, Rosmalens belang, SP, DBoschb en PvdA met 3 zetels, tot slot BVP en Leefbaar met elk 2 zetels. 

Partijen die niet in de raad zitten maar wel verkiesbaar waren in Den Bosch:
50Plus lijst 11
Leefbaar s’Hertogenbosch lijst 12
Lokaal Liberaal s-Hertogenbosch lijst 13
Buitengewoon ongewoon lijst 14
PVV den Bosch lijst 15
KNILLIS lijst 16.

De coalitie in Den Bosch was eerst anders: https://www.bd.nl/s-hertogenbosch/bosch-belang-stapt-uit-de-coalitie-toekomst-van-wethouder-kagie-ongewis~a9691b77/

+ verkiezingsserie info: http://www.dtvdenbosch.nl/gemeenteraadsverkiezingen-2018--deel-1-gedoe-in-de-bossche-politiek/nieuws/item?1057178

 

Lijst 1

D66 wil dat er extra gemeentelijke capaciteit komt om de ondermijnende criminaliteit te bestrijden.
D66 wil dat de gemeente ’s-Hertogenbosch meedoet aan een experiment van gelegaliseerde wietteelt om ondermijnende criminaliteit verder tegen te gaan.

Lees meer...

Lijst 3

Geen overlast van coffeeshops in woonwijken en een krachtige aanpak van de thuisteelt. De gemeente volgt de landelijke ontwikkelingen over het regelen van de wietteelt en doet tot er een nieuwe wet is niet mee aan lokale pilots. 

Lees meer...

Lijst 4

Wij helpen drugsslachtoffers. Drugs zijn echt slecht voor je gezondheid. De wereld erachter is vaak crimineel. Wij pakken de overlast dus blijvend stevig aan en stemmen onze aanpak af met de andere Brabantse steden.

Lees meer...

Lijst 8 

Wij zijn voor experimenten met het reguleren en legaliseren van wietteelt. Den Bosch sluit zich aan bij de andere grote steden in Brabant die hiermee aan de slag gaan. 

Lees meer...
Laad Meer