In de gemeenteraad van Gooise Meren zitten 31 raadsleden, verdeeld over 9 fracties. De coalitie wordt gevormd door VVD (6 zetels), CDA (5 zetels), Groen Links (3 zetels) en D66 (5 zetels). De andere fracties in de gemeenteraad zijn: PvdA (4 zetels), Goois Democratisch Platform (3 zetels), 50PLUS (2 zetels), Hart voor BNM (1 zetel) & Gewoon GooiseMeren (2 zetels) deze laatste partij doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018: https://www.bussumsnieuws.nl/nieuws/politiek/88299/gewoon-gooise-meren-stopt-ermee

Uitslag van 21 maart 2018:
VVD 7 
D66 4 
CDA 3 
P.v.d.A 3 
GroenLinks 3 
Hart voor BussumNaardenMuiden 4 
50PLUS 2 
ChristenUnie 1 
Goois Democratisch Platform 4 

Bussums nieuws berichtte 25 april dat alleen aan bewoners van Bussum voortaan softdrugs mag worden verkocht: https://www.bussumsnieuws.nl/nieuws/algemeen/99340/in-gooise-meren-mag-alleen-aan-inwoners-softdrugs-verkocht-worden-

Geen Bussumse softdrugsparagraaf

Landelijke Groen Links softdrugsparagraaf: 
Groen Links wil teelt en handel van softdrugs legaliseren. Op die manier neemt de drugscriminaliteit af en neemt de controle op handel en kwaliteit van softdrugs toe. Nu wordt bezit en gebruik nog gedoogd, terwijl teelt en handel strafbaar zijn. Dat is een scheve situatie.

Lees meer...

Geen softdrugsparagraaf bij D66 Bussum
Via landelijke site: Een van de belangrijkste redenen waarom D66 de teelt en verkoop wil reguleren, is het beperken van de gezondheidsrisico’s. Door te reguleren kan de overheid toezicht houden op het productieproces en voorkomen dat er gevaarlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt of andere schadelijke stoffen worden toegevoegd.

Lees meer...

Geen softdrugsparagraaf bij PvdA Gooise meren

Via landelijke PvdA site: Ons softdrugsbeleid vraagt een realistische koers. Het huidige softdrugsbeleid, waarbij de verkoop van softdrugs wordt gedoogd maar de wietteelt verboden is, werkt criminaliteit in de hand.

Lees meer...
Dit is alles