De gemeenteraad van Breda heeft 39 zetels, die verdeeld zijn over 11 fracties. De coalitie in Breda wordt gevormd door D66 (8 zetels), VVD (8 zetels) SP (5 zetels) en PvdA (3 zetels).

Lees meer...

Lijst 1


Een harde aanpak van ondermijnende criminaliteit. Criminelen die via een bestuursfunctie bij een sportclub invloed willen uitoefenen op de buurt. Wietkwekerijen die voor levensgevaarlijke situaties zorgen (nu verantwoordelijk voor een op de drie woningbranden in Breda). Motorbendeleden die uitgaanspubliek en horecamedewerkers intimideren of afpersen.

Lees meer...

Lijst 2

Geen softdrugsparagraaf bij D66 Breda

Via landelijke site: Een van de belangrijkste redenen waarom D66 de teelt en verkoop wil reguleren, is het beperken van de gezondheidsrisico’s. Door te reguleren kan de overheid toezicht houden op het productieproces en voorkomen dat er gevaarlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt of andere schadelijke stoffen worden toegevoegd.

Lees meer...

Lijst 4

Softdrugsparagraaf CDA Breda onbekend. Landelijk CDA standpunt: Het CDA wil de koffieshops sluiten. Omdat het overgrote deel van de in Nederland geproduceerde softdrugs bestemd is voor de export, biedt legalisering geen enkele oplossing. Het leidt alleen tot een sterkere vermenging van boven- en onderwereld en een verdere normalisering van het drugsgebruik.

Lees meer...

Lijst 5


Samen met jongeren wordt het blowen door jongeren teruggedrongen. 
Breda doet samen met andere Brabantse gemeenten mee aan het experiment om de wietteelt beter te regelen. Dan haal je de coffeeshops uit de kring van de criminaliteit en kun je straathandel beter indammen. 

Lees meer...

Lijst 6


Softdrugsparagraaf Groen Links Breda onbekend

Landelijke Groen Links softdrugsparagraaf: 
Groen Links wil teelt en handel van softdrugs legaliseren. Op die manier neemt de drugscriminaliteit af en neemt de controle op handel en kwaliteit van softdrugs toe. Nu wordt bezit en gebruik nog gedoogd, terwijl teelt en handel strafbaar zijn. Dat is een scheve situatie.

Lees meer...
Laad Meer