Sites over politiek

Tweede Kamer - Dit is de officiële website van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Op deze site vindt je de agenda en bijbehorende stukken van plenaire en commissievergaderingen, het laatste nieuws en informatie over hoe de Tweede Kamer werkt. Ook kunt u kennismaken met de Tweede Kamerleden en u aanmelden voor een bezoek aan de Tweede Kamer. Tweedekamer.nl wordt gemaakt onder redactie van de Stafdienst Communicatie van de Tweede Kamer. De informatie op de site wordt aangeleverd door Tweede Kamerleden en verschillende ambtelijke diensten van de Tweede Kamer.
-Handig is de speciale drugsdocumentenpagina met een chronologisch overzicht van gepubliceerde kamervragen met/zonder beantwoordingen en beleidsstukken over drugs. 

Eerste Kamer - Via de Eerste Kamersite kun je volgen wat er in de Eerste Kamer gebeurt en informatie vinden over wetsvoorstellen, kamerstukken en het wetgevingsproces.

ProDemos - ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, de provincie, het land en Europa.

Parlement.com - Deze website informeert u uitgebreid over de landelijke politiek en de werkwijze en achtergronden van het politiek bedrijf. De nadruk ligt op feitelijke informatie (zowel actueel als historisch) over personen, kabinetten, ministers en het staatsbestel.

Nederlandse Grondwet - Deze site wil het belangstellende burgers, ambtenaren, bestuurders, politici en de media eenvoudiger maken om snel kennis te nemen van de betekenis en bedoeling van de afzonderlijke artikelen van de Grondwet, die feitelijk de officiële spelregels van onze samenleving vormen.