Experiment Haarlemmermeer

Haarlemmermeer • 2 coffeeshops •

HC Nieuws 14-05-2019 Geen experiment met legale softdrugs in Haarlemmermeer

"Haarlemmermeer zal niet meedoen aan een experiment om op legale wijze recreatieve weed te verkopen. Dat heeft burgemeester Onno Hoes verteld aan de gemeenteraad, zo laat het Haarlems Dagblad weten.

De tijdelijk burgemeester ziet geen voordelen voor Haarlemmermeer en vreest zelfs een zuigende werking."Daarnaast is er de mogelijkheid dat de georganiseerde/ondermijnende criminaliteit reageert op het experiment met een tegenoffensief, als zij zich bedreigd voelen in de uitvoering van criminele activiteiten en de financiën die zij daaruit genereren," zo laat hij aan het dagblad weten.

Softdrugsgebruikers kunnen nu terecht bij de coffeeshops Superfly en de De Groene Gaper beiden in Hoofddorp. Ze kopen daar producten die buiten een officieel keurmerk vallen, een situatie die tijdens het experiment anders is.

Hoes schreef begin mei in zijn column nog dat Haarlemmermeer ondermijnende activiteiten te lijf gaat en stelde daarbij dat de strijd tegen drugs op straat hoog op de prioriteitenlijst staat. Hij stelde specifiek dat hij de bevoegdheid heeft om woningen en lokalen te sluiten wanneer daar drugs worden aangetroffen."