Experiment Hoorn

Hoorn • 2 coffeeshops •

 

 Ons Westfriesland 30-08-2019 Hoorn helaas niet geselecteerd als actieve deelnemer voor wietproef

“Helaas is de gemeente Hoorn niet geselecteerd als actieve deelnemer van de wietproef”, meldt burgemeester Nieuwenburg aan de Raad.

De Hoornse burgemeester weet ook de reden van afwijzing. “De afwijzing heeft te maken met het geringe aantal coffeeshops binnen onze gemeente en het aantal deelnemers per provincie. Ik vind het jammer dat Hoorn niet direct actief een bijdrage kan leveren, maar zal de pilot met veel belangstelling blijven volgen.”

Noord-hollands dagblad 29-08-2019 Hoorn op reservebank bij proef legale wietteelt

Hoewel Hoorn niet mag gaan experimenteren met gereguleerde wietteelt, krijgt de gemeente alsnog een rol in de proef. De plaats is samen met zes andere voorgedragen als vergelijkingsgemeente, waartegen de bevindingen in de experimenterende gemeenten kunnen worden afgezet. Bovendien zijn de gemeenten uit deze controlegroep reserve mocht er alsnog een gemeente afhaken, zegt de commissie die zich in opdracht van het kabinet over de selectie heeft gebogen.

Brief college 07-06-2019 nav motie legalisatie wietteelt. 

Ons Westfriesland, 07-06-2019.

"Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft bij minister Grapperhaus aangegeven dat Hoorn interesse heeft in deelname van Hoorn als proefgemeente voor legale wietteelt. Op 28 juni 2018 heeft de Hoornse raad een motie aangenomen over het experiment van de legale wietteelt. Hierin staat dat de gemeente Hoorn zich aanmeldt als proefgemeente voor legale wietteelt omdat het huidige landelijke gedoogbeleid slecht functioneert en criminaliteit in de hand werkt."